MATER PURISIMA.

MATER PURISIMA.

c. 1901. (77 x 102 cm). Fusta de noguera, caoba, roure, llimoner, freixe i incrustacions de metall. Talla amb ornamentacions florals. Observacions: Plafó de marqueteria executat als taller Homar a partir d'un dibuix i composició de Sebastià Junyent. Repoduït a la secció "Artes Decorativas é Industriales", a la portada de la revista Arquitectura y Construcción, octubre del 1901.

DUES DAMES AL JARDÍ.

DUES DAMES AL JARDÍ.

c. 1903. (125 x 66,4 cm). Fusta de freixe, limoncillo, caoba, sicòmor, cirerer i citron artista. Observacions: Plafons decoratius els trobem com a ornaments d'un armari, realitzats en diferents colors i relleus. Reproduïts en una article de J.Pujol i Brull intitulat "Marqueteria. Plafons decoratius" a la revista Ilustració catalana el 21 de juny de 1903, a la pàgina 44.

SANT JORDI.

SANT JORDI.

c. 1901-05. (200x160 cm) Fusta de caoba, talla, marqueteria i aplicacions de metall. Observacions: El patró de Catalunya és un dels símbols que apareix més representat a l'època del Modernisme. Plafó decoratiu fet amb fustes de diferents colors que podia formar part de diversos mobles (com a capçalera de llits, plafons d'arquetes, etc.) La revista Ilustració Catalana reprodueix el 23 d'abril de 1905, a la pàgina 265, aquest disseny dels Tallers de G. Homar.

LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT.

LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT.

c. 1905. (86 x 124 cm). Fusta de caoba, talla, marqueteria i aplicacions de metall. Observacions: La imatge simbòlica de la Verge de Montserrat va ser tractada per Homar a partir del sdibuixos de Josep Pey en diverses versions. En aquest cas acompanyen a la Verge dos àngels, i de les característiques del vestit sobresurt l'escut cardenalici, ressaltant també les aplicacions de bronze que li confereixen riquesa. El format horitzontal amb la talla dels escuts de Catalunya i de Sant Jordi, amb la silueta de les muntanyes, altres vegades esdevé vertical i amb la imatge única de la patrona de Catalunya.

DONA AMB UNA FALÇ ESCAPÇANT UN ARBRE FLORIT.

DONA AMB UNA FALÇ ESCAPÇANT UN ARBRE FLORIT.

c. 1906. (164 x 76 cm) Fusta de palo rosa, banús, arrel d'om, sicòmor, arrel de tuia i caoba.

MOSAIC AMB DUES FIGURES I CIGNES EN UN LLAC.

MOSAIC AMB DUES FIGURES I CIGNES EN UN LLAC.

c. 1906 75x195 cm Mosaic i ceràmica

 PARAVENT DE TRES COSSOS.

PARAVENT DE TRES COSSOS.

c. 1903. (176 x 51 cm) Fusta de roure amb talla i entapissat original amb decoracions florals. Observacions: Moble de dormitori, entapissat d'otomà de seda amb decoració de peònies a base de brodats aplicats i pintats. Aquest model apareix al dormitori de la Casa Ramon Oller, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 658, decorada per Gaspar Homar. Reproduccions fotogràfiques conservades a l'Arxiu Mas.

CHAISE-LONGUE

CHAISE-LONGUE

c. 1903. (67 x 168 x 60 cm) Fusta de erable i talla amb ornamentacions florals. Observacions: Moble de dormitori, entapissat d'otomà de seda amb deocraci o de peònies a base de brodats aplicats i pintats. Aquest model apareix al dormitori de la Casa Ramon Oller, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 658, decorada per Gaspar Homar. Reproduccions fotogràfiques conservades a l'Arxiu Mas.

BUFET AMB PLAFÓ DECORATIU DE LA DANSA.

BUFET AMB PLAFÓ DECORATIU DE LA DANSA.

c. 1903. (102 x 176 x 51 cm) Fusta de caoba amb talla i marqueteria de caoba, xicranda, roure, banús, scòmor, boix, cirerer, freie, arrel de tuia i metallisteria aplicada. Observacions: Es tracta d'un model de menjador que té un plafó central amb un tema recurrent com és el de la dansa, inpirat en una pintura del txec sergius Hruby. Apareix reproduït a la revista Ilucstració Catalana el 12 de juliol de 1903, a la pàgina 92.

BUFET DECORATIU AMB PLAFÓ DECORATIU DE LES DAMES AMB CIGNES.

BUFET DECORATIU AMB PLAFÓ DECORATIU DE LES DAMES AMB CIGNES.

c. 1904. (203,5 x 225 x 41 cm) Moble de tres cossos amb una cresteria sinuosa de roure, plafons d'olivera i marqueteria.

LLIGADOR.

LLIGADOR.

c. 1900. (180 x 95,5 x 50,3 cm) Fusta de caoba, miralls bisellats i metallisteria aplicada.

PARELLA DE CADIRES.

PARELLA DE CADIRES.

c. 1900. (89 x 41 x 38,5 cm) Fusta de caoba amb talla.

LLIT AMB L’ÀNGEL DE LA SON.

LLIT AMB L’ÀNGEL DE LA SON.

c. 1908. (152 x 164 cm) Fusta de roure, caoba, talla i marqueteria amb aplicacions de metall. Observacions: Es tracta d’un dels temes iconogràfics que Homar va tractar per a capçals de llit (tant de matrimoni com individuals). L’àngel de la guarda o de la son, que acompanya els somnis de les persones, un tema del tot simbolista. El veiem en marquetería o bé en tapissos pintats, dibuixats per Josep Pey i executat als tallers Homar, en col·laboració amb els germans Sagarra per a la marquetería. En aquest cas les ales ocupen tot l'espai, amb una composició d'una gran bellesa policroma, amb una combinació àmplia de fustes de colors.

MOBLE DE LA MERCÈ.

MOBLE DE LA MERCÈ.

c. 1904. (152 x 101 x 22,5 cm) Fusta de caoba amb talla, metallisteria aplicada i marqueteria de caoba, xicranda, roure, boix, freixe i palo rosa. Observacions: Es tracta d'un moble decoratiu en què destaca la imatge de la Verge de la Mercè, patrona de la ciutat de Barcelona. Sebastià Junyent i Josep Pey van dibuixar el calc per a les marqueteries on apareix aquest motiu iconogràfic, tant per als tallers Homar com per a la Casa Busquests. L'execució va anar a càrrec dels marqueters Sagarra.

CADIRES AMB MARQUETERIES.

CADIRES AMB MARQUETERIES.

c. 1905. (95 x 43 x 43 cm) Fusta de roure i marqueteria de caoba, palo rosa, boix, banús, cirerer, freixe, arrel de tuia, sicòmor i xicranda. Observacions: Conjunt de vuit cadires amb espatller de marqueteria. És una mostra original i elegant de dibuixos de dames, algunes d'elles amb instruments musicals, amb una combinació perfectament harmonitzada i combinada de fustes de colors. A partir dels projectes dibuixats per Josep Pey, aquests models de dames es van anar repetint en diversos plafons decoratius o bé aplicats a mobles, com en aquests espatllers de cadires o d'altres seients. L'execució va anar a càrrec dels maqueters Sagarra.

PLAFÓ DECORATIU D'UN CAPÇAL DEL LLIT.

PLAFÓ DECORATIU D'UN CAPÇAL DEL LLIT.

c. 1907 (65 x 150 cm) Fusta de caoba, freixe, sicòmor, cirerer, banús, plàtan i palo rosa. Observacions: Maqueteria amb una representació iconogràfica inèdita, amb tres dones intèrprets (amb una lira, una mondolina i un partitura). Destaca el virtuosisme de l'escena, pel tractament en perspectiva del dibuix del grup i també per la manera com ressalta determinades parts del retrat amb fustes en relleu (que semblen de porcellana).

PLAFÓ DECORATIU.

PLAFÓ DECORATIU.

c. 1908. (165,5 x 120 x 48 cm) Fusta de caboa i talla amb ornamentacions florals. Marqueteria de caoba, sicòmor, freixe i incrustacions de metall. Observacions: Aquesta obra va participar a l'Exposició Hispano-Francesa celebrada a Saragossa l'any 1908. Homar consta com a expositor núm. 97 a la pàg 45 del Catálogo Oficial, Exposición Hispano-Francesa (del 1 de mayo al 31 de octubre de 1908). Bajo el Patronato del Gobierno Español y con el Concurso de los Exc. Ayuntamiento y Diputación de Zaragoza y provincias aragonesas, representadas en la Junta Magna del Centenario de los Sitios.

Deixa un comentari

Item added to cart.
0 items - 0,00
0
Cistella
  • No hi ha productes a la cistella.