

MATER PURISIMA.
c. 1901. (77 x 102 cm). Fusta de noguera, caoba, roure, llimoner, freixe i incrustacions de metall. Talla amb ornamentacions florals. Observacions: Plafó de marqueteria executat als taller Homar a partir d'un dibuix i composició de Sebastià Junyent. Repoduït a la secció "Artes Decorativas é Industriales", a la portada de la revista Arquitectura y Construcción, octubre del 1901.


DUES DAMES AL JARDÍ.
c. 1903. (125 x 66,4 cm). Fusta de freixe, limoncillo, caoba, sicòmor, cirerer i citron artista. Observacions: Plafons decoratius els trobem com a ornaments d'un armari, realitzats en diferents colors i relleus. Reproduïts en una article de J.Pujol i Brull intitulat "Marqueteria. Plafons decoratius" a la revista Ilustració catalana el 21 de juny de 1903, a la pàgina 44.


SANT JORDI.
c. 1901-05. (200x160 cm) Fusta de caoba, talla, marqueteria i aplicacions de metall. Observacions: El patró de Catalunya és un dels símbols que apareix més representat a l'època del Modernisme. Plafó decoratiu fet amb fustes de diferents colors que podia formar part de diversos mobles (com a capçalera de llits, plafons d'arquetes, etc.) La revista Ilustració Catalana reprodueix el 23 d'abril de 1905, a la pàgina 265, aquest disseny dels Tallers de G. Homar.


LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT.
c. 1905. (86 x 124 cm). Fusta de caoba, talla, marqueteria i aplicacions de metall. Observacions: La imatge simbòlica de la Verge de Montserrat va ser tractada per Homar a partir del sdibuixos de Josep Pey en diverses versions. En aquest cas acompanyen a la Verge dos àngels, i de les característiques del vestit sobresurt l'escut cardenalici, ressaltant també les aplicacions de bronze que li confereixen riquesa. El format horitzontal amb la talla dels escuts de Catalunya i de Sant Jordi, amb la silueta de les muntanyes, altres vegades esdevé vertical i amb la imatge única de la patrona de Catalunya.


DONA AMB UNA FALÇ ESCAPÇANT UN ARBRE FLORIT.
c. 1906. (164 x 76 cm) Fusta de palo rosa, banús, arrel d'om, sicòmor, arrel de tuia i caoba.


MOSAIC AMB DUES FIGURES I CIGNES EN UN LLAC.
c. 1906 75x195 cm Mosaic i ceràmica


PARAVENT DE TRES COSSOS.
c. 1903. (176 x 51 cm) Fusta de roure amb talla i entapissat original amb decoracions florals. Observacions: Moble de dormitori, entapissat d'otomà de seda amb decoració de peònies a base de brodats aplicats i pintats. Aquest model apareix al dormitori de la Casa Ramon Oller, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 658, decorada per Gaspar Homar. Reproduccions fotogràfiques conservades a l'Arxiu Mas.


CHAISE-LONGUE
c. 1903. (67 x 168 x 60 cm) Fusta de erable i talla amb ornamentacions florals. Observacions: Moble de dormitori, entapissat d'otomà de seda amb deocraci o de peònies a base de brodats aplicats i pintats. Aquest model apareix al dormitori de la Casa Ramon Oller, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 658, decorada per Gaspar Homar. Reproduccions fotogràfiques conservades a l'Arxiu Mas.


BUFET AMB PLAFÓ DECORATIU DE LA DANSA.
c. 1903. (102 x 176 x 51 cm) Fusta de caoba amb talla i marqueteria de caoba, xicranda, roure, banús, scòmor, boix, cirerer, freie, arrel de tuia i metallisteria aplicada. Observacions: Es tracta d'un model de menjador que té un plafó central amb un tema recurrent com és el de la dansa, inpirat en una pintura del txec sergius Hruby. Apareix reproduït a la revista Ilucstració Catalana el 12 de juliol de 1903, a la pàgina 92.


BUFET DECORATIU AMB PLAFÓ DECORATIU DE LES DAMES AMB CIGNES.
c. 1904. (203,5 x 225 x 41 cm) Moble de tres cossos amb una cresteria sinuosa de roure, plafons d'olivera i marqueteria.


LLIGADOR.
c. 1900. (180 x 95,5 x 50,3 cm) Fusta de caoba, miralls bisellats i metallisteria aplicada.


PARELLA DE CADIRES.
c. 1900. (89 x 41 x 38,5 cm) Fusta de caoba amb talla.


LLIT AMB L’ÀNGEL DE LA SON.
c. 1908. (152 x 164 cm) Fusta de roure, caoba, talla i marqueteria amb aplicacions de metall. Observacions: Es tracta d’un dels temes iconogràfics que Homar va tractar per a capçals de llit (tant de matrimoni com individuals). L’àngel de la guarda o de la son, que acompanya els somnis de les persones, un tema del tot simbolista. El veiem en marquetería o bé en tapissos pintats, dibuixats per Josep Pey i executat als tallers Homar, en col·laboració amb els germans Sagarra per a la marquetería. En aquest cas les ales ocupen tot l'espai, amb una composició d'una gran bellesa policroma, amb una combinació àmplia de fustes de colors.


MOBLE DE LA MERCÈ.
c. 1904. (152 x 101 x 22,5 cm) Fusta de caoba amb talla, metallisteria aplicada i marqueteria de caoba, xicranda, roure, boix, freixe i palo rosa. Observacions: Es tracta d'un moble decoratiu en què destaca la imatge de la Verge de la Mercè, patrona de la ciutat de Barcelona. Sebastià Junyent i Josep Pey van dibuixar el calc per a les marqueteries on apareix aquest motiu iconogràfic, tant per als tallers Homar com per a la Casa Busquests. L'execució va anar a càrrec dels marqueters Sagarra.


CADIRES AMB MARQUETERIES.
c. 1905. (95 x 43 x 43 cm) Fusta de roure i marqueteria de caoba, palo rosa, boix, banús, cirerer, freixe, arrel de tuia, sicòmor i xicranda. Observacions: Conjunt de vuit cadires amb espatller de marqueteria. És una mostra original i elegant de dibuixos de dames, algunes d'elles amb instruments musicals, amb una combinació perfectament harmonitzada i combinada de fustes de colors. A partir dels projectes dibuixats per Josep Pey, aquests models de dames es van anar repetint en diversos plafons decoratius o bé aplicats a mobles, com en aquests espatllers de cadires o d'altres seients. L'execució va anar a càrrec dels maqueters Sagarra.


PLAFÓ DECORATIU D'UN CAPÇAL DEL LLIT.
c. 1907 (65 x 150 cm) Fusta de caoba, freixe, sicòmor, cirerer, banús, plàtan i palo rosa. Observacions: Maqueteria amb una representació iconogràfica inèdita, amb tres dones intèrprets (amb una lira, una mondolina i un partitura). Destaca el virtuosisme de l'escena, pel tractament en perspectiva del dibuix del grup i també per la manera com ressalta determinades parts del retrat amb fustes en relleu (que semblen de porcellana).


PLAFÓ DECORATIU.
c. 1908. (165,5 x 120 x 48 cm) Fusta de caboa i talla amb ornamentacions florals. Marqueteria de caoba, sicòmor, freixe i incrustacions de metall. Observacions: Aquesta obra va participar a l'Exposició Hispano-Francesa celebrada a Saragossa l'any 1908. Homar consta com a expositor núm. 97 a la pàg 45 del Catálogo Oficial, Exposición Hispano-Francesa (del 1 de mayo al 31 de octubre de 1908). Bajo el Patronato del Gobierno Español y con el Concurso de los Exc. Ayuntamiento y Diputación de Zaragoza y provincias aragonesas, representadas en la Junta Magna del Centenario de los Sitios.