Biografia Manuel Sagnier Vidal

SAGNIER VIDAL, Manuel. Pintor i dibuixant del segle XX, nascut a Barcelona a l’any 1891. Fill de l’arquitecte Enric Sagnier Villavecchia.
Va realitzar estudis en la Academia Baixas. Va exposar per primera vegada individualment al 1931, presentat-se en les barcelonines Galeries Laietanes. Va recórrer després en viatge d’estudis varies capitals europees i nordamericanes.

Al seu retorn a Barcelona va anar celebrant exposicions en diverses sales, encara que va acabar presentant-les habitualment a “La Pinacoteca”. Va concórrer a les Exposicions Nacionals de 1942 y 1944, cel·lebrades a Barcelona, i a la de 1950, que va tenir lloc a Madrid.
Últimament, al 1953, va cel·lebrar una important exposició de les seves obres, en las que va mostrar el seu concepte senyoril de l’art. Els seus quadres, pel color i suavitat de pincellada, recorden sovint la pintura britànica, amb uns trets i força característiques de l’escola catalana, que tant va saber plasmar als seus paisatges. Pintor apreciat en els petits cercles artístics, on realment es valora la seva obra.

Item added to cart.
0 items - 0,00