Velers del segle XIX

 

JOSEP PINEDA GUERRA Marí, navilier i pintor marinista, nascut a Alacant el 31 d’agost de 1837 i mort a Barcelona el 12 gener 1907. Va navegar molt jove fins a 1863 en què va contreure matrimoni amb Ana Romero Martínez. Al 1872 es va traslladar a viure a Barcelona on es va especialitzar en pintar els mes importants velers del vuit-cents. Artista molt fecund, es xifren en tres mil tres-les obres que van sortir dels seus pinzells. Va pintar gairebé sempre a l’aquarel.la i els seus marines es distingeixen per l’exactitud de les línies del vaixell «retratat» i la manera de pintar el mar a força de blau profund amb onades llargues. En les pintures de velers acostumava a dibuixar 3 gavines volant arran de l’aigua. A la seva mort els seus descendents van donar una gran part de la seva obra al Museu Marítim de Barcelona.

JOSEP MONGAY Torné Cambrils (1826-1902) Pintor especialitzat en la representació de vaixells, Josep Mongay va desenvolupar la seva activitat en la segona meitat del segle XIX, retratant embarcacions de l›època amb un llenguatge perfectament emmarcat en aquest gènere de la pintura vuitcentista, detallista, de composicions sòbries i pinzellada obscura.

SALVADOR PIRRETAS CARRERAS. Fill de Salvador Pirretas Ravés, neix l’any 1903 en Ikeke (Xile) i mor a Barcelona el 12 de desembre de 1993. El seu pare procedent de Bellver de Cerdanya emigra com a polissó als disset anys a Xile. Allí fa fortuna i torna a Barcelona on coneix a la seva futura esposa. Amb la qual torna a Ikike (Xile) i té cinc fills. Amb el negoci del salitre i el nitrat compra un vaixell en el qual Salvador Pirretas Carreras agafa la seva afició pels vaixells. Després de deixar la peletería Tapioles & Pirretas als 65 anys comença la seva carrera pictòrica realitzant nombroses exposicions tant a Barcelona com a Madrid. També va realitzar maquetes i exvots marins dels quals alguns figuren en el Museu Marítim de Barcelona i en diverses col·leccions particulars.

 

M.Navarrete
Su Capitán Manuel Rivas
Su Capitán Don Gumersindo Alonso
Su Capitán Don Manuel Sendón García
M.Navarrete
SITGES
J.Vaqué
José Pineda Guerra
Salvador Pirretas Carreras
Salvador Pirretas Carreras
Salvador Pirretas Carreras
P. Matas
Salvador Pirretas Carreras
Salvador Pirretas Carreras
Salvador Pirretas Carreras
Salvador Pirretas Carreras
Salvador Pirretas Carreras
Salvador Pirretas Carreras
previous arrow
next arrow
 
Item added to cart.
0 items - 0,00